0

Winkelmand

Geen producten in je winkelwagen.

Het product is toegevoegd aan je winkelmand. Bekijk

Groen van Sanne Frijnts

Het plein van de Mestreechter Geis kleurt groen

Een onverwachte bijvangst van de Coronacrisis: de transformatie van het pleintje van De Mestreechter Geis van een saai geheel tot één van de sfeervolste terraspleinen van de stad. Drie ondernemers, Barth van in de Karkol, Coen van Het Pothuiske en Jorrit Consten van Darq bundelden hun krachten en brachten het pleintje tot leven. Mooie blikvangers op het plein zijn de stijlvolle plantenbakken, creaties van groendesigner Sanne Frijnts uit Groot Welsden. “Groen maakt mensen gelukkig”.

Sanne werd geboren in het groene hart van het heuvelland. Haar wieg stond in het bij Margraten gelegen gehucht Groot Welsden waar haar vader Rob een bescheiden boomkwekerij uitbouwde tot een bedrijf met internationale faam. Dat Sanne in het bedrijf zou komen, was aanvankelijk geen uitgemaakte zaak.

“Ik was lang zoekende naar wat ik wilde gaan doen”, vertelt ze. “Ik heb interieur en vormgeving gestudeerd maar vond daar niet de voldoening die ik zocht. Mijn liefde voor dieren bracht me bij de opleiding kynologisch instructeur en met dat diploma op zak startte ik een hondenuitlaatservice: heel leuk, maar niet iets waarin ik mijn creativiteit kwijt kon. En toen was er dat bedrijf van mijn vader die inmiddels begonnen was met het maken en verhuren van plantenbakken. Dat liep goed maar door de drukte kon hij er niet heel veel aandacht aan besteden. Zo kwam ik in beeld en het was van begin af aan een perfecte match want ik kon mijn expertise op het gebied van design én mijn creativiteit combineren met de mogelijkheden die het familiebedrijf bood.”

Vernieuwend

Sanne deinst er niet voor terug om nieuwe wegen te bewandelen als het gaat om het aangaan van grote projecten zoals het ‘vergroenen’ van straten en pleinen. Sanne: “Ondernemers en particulieren benaderen mij niet voor een standaardproduct. Ik wil verrassen, verbazen. Vaak werk ik met materialen die niet eerder in plantenbakken gebruikt werden. Ik hou van strakke lijnen, stijlvolle ontwerpen die de ruimte waar ze gebruikt worden iets extra’s geven. De mogelijkheden zijn praktisch oneindig: groen is dankbaar om mee te werken, de variatie is eindeloos. Op een of andere manier brengen bloemen, planten, struiken en bomen iets magisch met zich mee; groen maakt gelukkig. Daar ben ik inmiddels wel van overtuigd.”

De opdracht om het plein van de Mestreechter Geis groen aan te kleden, kwam voor Sanne niet als een verrassing. “Ik heb al eerder gewerkt met Jorrit van Darq en andere horecaondernemers. Zo verzorgde ik eerder de aankleding van diverse bedrijven op het Preuvenemint. Weet je, de mensen zoeken de ambiance van de stad en dat is ook fantastisch maar ik probeer daar een stukje natuur aan toe te voegen. Het sluit ook aan bij een groeiend besef in de maatschappij: natuur brengt rust, koelte en maakt ons blij.”

Aanmelden voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Volg ons op social media