Hallo. Zoals vorige keer aangekondigd bezoeken we vandaag het ‘kloppende hart van Darq’, het chocolade-atelier. Hier is chocolatier Ralph Hagen in 2008 gestart met het werken aan zijn droom: het maken van chocolade van topkwaliteit op een eerlijke en duurzame manier. Voor zijn passie gaf hij zijn eigenlijke beroep architect op. In Darq vond Ralph de perfecte zakenpartner en in patissier Kim de vakkracht die de basisproducten omtovert tot prachtige creaties van chocolade.
Jorrit: “Ralph vertel eens iets over jouw concept van chocolade maken.”
Ralph: “Overal ter wereld vind je chocolade in vele soorten en kwaliteiten. Het is een fantastisch product, maar het is doorgaans een massaproduct: herkomst en productiewijze zijn vaak onduidelijk. Uitbuiting van boeren in productielanden is een feit, net als roofbouw van productiegronden en grootschalig gebruik van pesticiden. Helaas betekenen labels als Fair Trade weinig en zeggen vaak niet direct iets over het welzijn van de boer of de productie op zich. Darq werkt uitsluitend via Direct Trade: grondstoffen worden op verantwoorde (duurzame) wijze geproduceerd en komen rechtstreeks van boeren die een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Hierdoor hebben wij de garantie dat we werken met natuurlijke producten zonder toevoegingen. Dat geldt voor onze inkoop in het buitenland, maar ook voor de grondstoffen die we lokaal inkopen. Een goed voorbeeld daarvan is het ‘mergelland-ei’ dat geproduceerd wordt op diervriendelijke wijze en waarbij geen antibiotica wordt gebruikt. Die basis geldt voor alles wat hier in het atelier wordt gemaakt. Onze klanten krijgen een eerlijk product van topkwaliteit, daar sta ik persoonlijk garant voor.”
In het volgende blog neemt Jorrit jullie mee in de wereld van de koffie, een product dat de laatste jaren een ongekende vlucht genomen heeft.
"*" geeft vereiste velden aan